Máte z dětství špatné vzpomínky na studenou koprovku ze školní družiny? Tak na tu zapomeňte! Ta naše labužnická Vám určitě zachutná!
Koprová omáčka:
Suroviny:
1 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
¼ litru smetany ke šlehání
1 bílý jogurt
¾ l vývaru
1 lžíce octa
svazek čerstvého kopru
sůl, cukr
Postup:
1. Na másle osmahneme mouku, zalijeme vývarem a za stálého míchání povaříme.
2. Ke konci přilijeme smetanu, přidáme nasekaný kopr a dle hustoty vmícháme bílý jogurt.
3. Dochutíme octem, cukrem a solí
4. Omáčka je vynikající k raným bramborám a vajíčkům, skvěle chutná s hovězím masem a houskovým knedlíkem.
Dobrou chuť!
Přečtěte si také:
Recepty na omáčky